de prikwinkel

2 regels voor het matchen van je horloge met je outfit als man

Geplaatst op

Stel je een man in een smoking voor op een black tie-evenement. Hij heeft een houding en een stijl die ieders aandacht trekt. Zijn horloge tilt de look naar een nog hoger niveau. Dit is de kracht van een polshorloge, heren. Net als je riem, is het een kleine accessoire dat je outfit kan maken of breken. 

Aangezien mannen geen of een beperkt aantal sieraden dragen, kan een horloge een unieke uitdrukking geven aan je persoonlijkheid. De meeste mannen geven er de voorkeur aan om meer dan één te bezitten, zodat ze het juiste uurwerk kunnen dragen om hun outfit aan een formaliteit van een bepaalde gelegenheid te kunnen matchen. 

Match de formaliteit van de horlogeband naar de formaliteit van jouw outfit

Lederen horlogebanden worden als formeler beschouwd dan metalen banden.

Zwart leder is formeler dan bruin leder. Hoewel gouden of zilveren metalen banden niet geschikt zijn voor de meest formele evenementen, kunnen ze wel geschikt zijn voor geklede gelegenheden wanneer het horloge een goede aanvullen is op je outfit.

Ruwe, ruige, versleten lederen banden zijn een uitzondering op de leder-is-formeler regel, en kunnen beter worden gecombineerd met casual kleding, zoals een spijkerbroek, in plaats van met een pak. 

Combineer leer met leer

Bij het dragen van een horloge met een lederen band is het materiaal en de kleur van je schoenen een geschikte referentie voor de keuze van de horlogeband. 

Je moet beginnen met het matchen van de riem met je schoenen. Pas dan je horloge met beide aan.

Een zwart horlogebandje moet worden gedragen met zwarte schoenen en riem; een bruin bandje met bruine riem en schoenen. Het horlogebandje hoeft niet exact dezelfde kleur te hebben als deze accessoires, maar moet een vergelijkbare kleur hebben (licht vs medium vs donker).

Bezoek Gassan.com

Neem een kijkje op Gassan.com voor verschillende horlogemerken, zoals audemars piguet horloges.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over tattoos en piercings? Lees dan zeker de blogs op onze site.

Contactgegevens

Via info @ deprikwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden