de prikwinkel

3 mogelijkheden voor cosmetische chirurgie voor de borsten

Geplaatst op

Er zijn drie algemene categorieën van cosmetische chirurgie uitgevoerd op de borsten (ook wel borstcorrectie genoemd): borstvergroting, borstverkleining en borstreconstructie.

Borstvergroting

Borstvergroting wordt uitgevoerd om het uiterlijk, de grootte en de contouren van de borsten van een vrouw te verbeteren. Vrouwen overwegen borstvergroting om vele verschillende redenen. Sommige vrouwen vinden hun borsten te klein. Sommige verlangen een vergroting na hun borsten veranderen na de zwangerschap. Anderen willen een asymmetrie in borstomvang corrigeren.

Borstvergroting is een relatief eenvoudige procedure. Zoals bij elke operatie wordt er enige onzekerheid en risico’s verwacht. Ken uw zorgen en verwachtingen. Bekijk de voordelen, risico’s en alternatieven. Raadpleeg een raad van bestuur gecertificeerde plastisch chirurg.

Borstverkleining

Borstverkleining wordt vaak gebruikt bij vrouwen met grote, zware borsten die veel last hebben van nekpijn, rugpijn en gevoelloosheid of zwakte als gevolg van het gewicht van de borsten. Tijdens deze procedure worden overtollige huid, vet en borstweefsel verwijderd. Na de operatie kan borstverkleining een verandering in het borstgevoel veroorzaken, evenals het onvermogen om borstvoeding te geven. Na de borstverkleining melden de meeste vrouwen verlichting van de symptomen veroorzaakt door het hebben van oversized borsten. Voor meer informatie over dit onderwerp, zie het artikel over borstverkleining.

Borstreconstructie

Borstreconstructiechirurgie wordt vaak uitgevoerd bij vrouwen die een mastectomie ondergaan als behandeling van borstkanker.

Het uiterlijk, de contouren en het volume van de borst kunnen worden nagebootst met implantaten of met het eigen weefsel van de vrouw. Als een implantaat wordt gebruikt, wordt het implantaat zo gedimensioneerd dat het overeenkomt met de tegenovergestelde borst. Indien mogelijk wordt het implantaat onder een borstspier geplaatst. Een borst kan ook worden nagemaakt met behulp van het eigen weefsel van de vrouw. Soms kan een segment van de onderbuikwand worden gebruikt. Andere weefselopties voor autologe reconstructie (met behulp van uw eigen weefsel) zijn rugspieren en huid of vet en spieren uit de bil. Soms is een operatie aan de tegenovergestelde normale borst nodig om symmetrie met de nieuw gereconstrueerde borst te creëren.

Borstreconstructie kan op elk moment na een mastectomie worden uitgevoerd. De procedure heeft geen bekend effect op de herhaling van kanker en het lijkt geen invloed te hebben op het toezicht op kanker.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over tattoos en piercings? Lees dan zeker de blogs op onze site.

Contactgegevens

Via info @ deprikwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden