de prikwinkel

Cryolypolyse – wat is het en wat zijn de voordelen?

Geplaatst op

Er zijn diverse mogelijkheden om af te slanken. Uiteraard is het grootste deel van de resultaten te bereiken met een combinatie van een gezonde voeding en voldoende beweging. Er zit echter vet in bepaalde huidlagen dat minder gemakkelijk te verhelpen is met de standaard methodes. Voor het hardnekkige vet is cryolipolyse wellicht een uitkomst. Voor veel mensen is dit nog een relatief onbekende cosmetische ingreep. Daarom kijken we in deze blog wat cryolipolyse precies inhoudt en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is cryolipolyse precies?

Cryolipolyse is een medische benaming van vet bevriezen. Een cosmetisch arts makt gebruikt van speciale pads op de specifieke plekken waar het vet verwijderd moet worden. Denk bijvoorbeeld aan de hals, armen, buik, en zwembandjes. Deze pads worden gecontroleerd gekoeld, zodat de lokale vetcellen bevroren raken. Zodra de cellen bevroren zijn sterven ze af en kun je ze op een natuurlijke manier verwijderen uit je lichaam, bijvoorbeeld door veel water te drinken. De resultaten zijn goed zichtbaar zodra de dode cellen uit je lichaam zijn.

Wat zijn de voordelen van cryolipolyse?

In het eerste deel van dit artikel is al een voordeel van een cryolipolyse behandeling naar boven gekomen; het is een methode om vet te verwijderen wat vrijwel niet te realiseren is met sporten en een gezonde voeding. Daarnaast heeft het nog een aantal andere voordelen:

  • Het is geen chirurgische behandeling. Je hebt dus geen litteken na de behandeling.
  • Vet bevriezen is een behandeling met een heel laag gezondheidsrisico, er is geen kans op infectie.
  • In sommige gevallen is het mogelijk om de behandeling op een andere locatie te doen dan in een kliniek, indien dat gewenst is.
  • Je hoeft niet verdoofd te worden of onder narcose te gaan voor de behandeling.
  • Meerdere delen van je lichaam kunnen tegelijk behandeld worden , met dezelfde resultaten.
  • De meeste mensen kunnen direct na de behandeling weer de normale gang van zaken oppakken. Er is dus vrijwel geen revalidatieprocedure.
  • Er is geen blijvende schade aan de huid, zenuwen of spieren als gevolg van de behandeling.
  • Bevroren vetcellen worden voorgoed verwijderd uit het lichaam, het is dus geen tijdelijke oplossing.

Gerelateerde berichten

Wat heb ik aan een ooglidcorrectie?

Wanneer je ouder wordt, kunnen je oogleden gaan hangen. Dat is een bijzonder vervelende gewaarwording. Niet alleen omdat de esthetische kant van het...

Lees meer

Over ons

Wil je meer weten over tattoos en piercings? Lees dan zeker de blogs op onze site.

Contactgegevens

Via info @ deprikwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden