de prikwinkel

De medische kant van Botox

Geplaatst op

Botox is de laatste jaren sterk toegenomen in populariteit. Ook al twijfelen veel mensen over een botoxbehandeling zien we toch een sterke groei in het aantal personen die een behandeling laten doen. Maar Botox is tegenwoordig niet alleen meer voor de cosmetische behandelingen, er zijn ook steeds meer medische behandelingen.

Botox tegen zweet

Er zijn veel mensen die last hebben van overmatig zweten en hier graag een oplossing voor zouden willen hebben. Het kan namelijk zo zijn dat het overmatig zweten deze mensen belemmerd in sociale situaties. Daarom kan Botox gebruikt worden als behandeling tegen overmatig zweten. Door Botox aan te brengen in de zweet klieren zullen deze minder zweet produceren.

Spanningshoofdpijn & Migraine

Botox is een krachtige spierontspanner en kan dus een positief effect hebben op verschillende aandoeningen waarbij de spieren klachten geven. Zo ongeveer 3 kwart van de patiënten met spanningshoofdpijn of migraine gebruikt Botox om de klachten te verminderen. Hierdoor kan een vermindering van de medicatie worden bereikt. De spieren die de klachten veroorzaken zullen worden opgespoord, vervolgens zal er in deze spieren een injectie worden gemaakt. De meeste patiënten die de behandelingen ondergaan ervaren deze als simpel. Het effect is wel maar tijdelijk, om de drie tot vier maanden moet de behandeling worden herhaalt.

Overactieve kaken: Tandenknarsen

Ook bij deze behandeling gaat het weer over de spierspanning die verhoogt is en biedt Botox dus weer een uitkomst. Tandenknarsen kan als erg vervelend worden ervaren en zeker ‘s nachts wanneer je het niet kan corrigeren. Zelfs je partner kan er last van hebben. Ook kan tandenknarsen verergerd worden in stressvolle perioden.

Medisch of Cosmetisch

Waarvoor je Botox ook wilt gebruiken het heeft veel doeleinden. Je kan er vervelende medische kwalen mee verhelpen, maar natuurlijk ook nog altijd gebruiken voor de verjonging van je lichaam. Wil je meer weten over Botox of misschien toch gaan voor een lipvergroting? Dan raden wij je aan even contact op te nemen met een gespecialiseerde kliniek.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over tattoos en piercings? Lees dan zeker de blogs op onze site.

Contactgegevens

Via info @ deprikwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden