de prikwinkel

De populairste plekken op je lichaam om een piercing te zetten

Geplaatst op

Niets is tegenwoordig te gek en bijna ieder lichaamsdeel kan worden doorboord om er een piercing in te laten plaatsen. Daarentegen kan niet ieder type piercing bij iedereen gezet worden. Dit is namelijk afhankelijk van de anatomie van je lichaam. Ieder lichaam is namelijk verschillende, waardoor ook niet iedere vorm van een oor hetzelfde is. Een piercing in de bovenkant van het oor is dus ook niet voor iedereen weggelegd. We raden je dan ook aan om niet zelf aan de slag te gaan met een naald maar een professionele artiest te bezoeken. Een bezoek aan een ervaren artiest voor bijvoorbeeld een piercing in Amsterdam is misschien duurder maar zorgt voor veel zekerheid. Weet je nog niet precies wat voor piercing je wilt laten zetten? In dit blog noemen we de meest voorkomende piercings. 

Oren

Met name vrouwen hebben bijna allemaal één of meerdere gaatjes in hun oren laten schieten. Daarnaast zijn ook de mannen niet langer vreemd van een oorbel. Het laten plaatsen van een piercing in je oor is dan ook een van de meest eenvoudige en snelle manier om een piercing te laten zetten. Vaak is het binnen 5 à 10 minuten gebeurd en is het zaak om de piercing regelmatig te ontsmetten om ontstekingen te voorkomen. 

Neus

Een neuspiercing is een iets gewaagdere piercing dan die in de oren. Dit komt voornamelijk omdat niet veel mensen zijn voorzien van een neuspiercing. Desalniettemin is een neuspiercing, net als een piercing in je oor, zeer snel en eenvoudig te zetten. In het buitenland zie je over het algemeen meer vrouwen met een neuspiercing dan in Nederland. 

Navel

Voor een traditionele navelpiercing markeren ze het centrum boven je navel. Dit is de plek waar de uiteindelijke piercing wordt geplaatst. Nadat deze plek gemarkeerd is, zal de artiest een holle naald gebruiken om een gat te maken in de navel. Wanneer het gat is geboord, wordt er gebruik gemaakt van een speciale tang om de huid strak te houden en wordt het sieraad geplaatst. Een navelpiercing is niet geheel zonder risico. Het kan namelijk zorgen voor een ontsteking van de navel. Neem dus hier ook geen risico en bezoek een ervaren artiest. 

Tong

Een tongpiercing is een zeer populaire piercing onder vrouwen en kenmerkt zich door een metalen bolletje in het midden van de tong. Waar het onder vrouwen zeer populair is, zie je het onder mannen nauwelijks voorkomen. Het plaatsen van een tongpiercing gebeurt ook door middel van een speciale tang waarbij de tong wordt strakgetrokken. Na het plaatsen van een tongpiercing is het zaak om de wond goed schoon te houden. Dit heeft te maken met het feit dat er gemakkelijk etensresten zich kunnen ophopen. Door de wond regelmatig te desinfecteren voorkom je een infectie. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over tattoos en piercings? Lees dan zeker de blogs op onze site.

Contactgegevens

Via info @ deprikwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden