de prikwinkel

De verschillende functies van tattoos

Geplaatst op

Tattoos bestaan al eeuwenlang en zijn in elke cultuur terug te vinden. Maar wist je dat tattoos verschillende functies hebben? In deze blog zoeken we uit waarom tattoos zo uniek zijn.

Weg met het kale hoofd

Haarverlies is voor veel mannen erg problematisch. Je hebt een volle bos haar en plotseling begint het steeds meer uit te dunnen, tot je uiteindelijk geen haar meer kunt laten groeien. Sommige mannen staat dit erg goed, maar andere worden er niet knapper op. In principe kun je hier niet veel tegen doen. Wel kun je met een tattoo ervoor zorgen dat het niet meer opvalt. Een nieuwe trend is namelijk om duizenden kleine prikjes te zetten in je hoofd met inkt (een vorm van tatoeage dus). Hierdoor lijkt het juist alsof je een gemillimeterd kapsel hebt en krijg je dus weer wat definitie. Het is een keuze die je voor het leven maakt, maar zorgt er wel voor dat je nooit kaal lijkt. Heb je toch liever wat eigen haar? Dan kun je haartransplantatie mannen overwegen. Ze prikken in je hoofd en injecteren minuscule haarzakjes. Bij een succesvolle behandeling kan er weer haar groeien.

Cover-up voor nare littekens

Er zijn ook mensen die een ernstig ongeluk mee hebben gemaakt en hierdoor een ernstig litteken aan hebben overgehouden. Of vrouwen die door borstkanker hun borsten hebben moeten weg laten snijden. Littekens zijn vaak blijvend en zorgen ervoor dat mensen onzeker over hun lichaam worden. We hebben veel mooie oplossingen gezien in de vorm van een cover-up tatoeage. Een tattoo zorgt ervoor dat de littekens veel minder opvallen. Veel getroffene krijgen hierdoor weer een deel van hun zelfvertrouwen terug. Een onwijs gave inzet van tattoos.

Expressie en honorarium

Natuurlijk is de meest voorkomende reden dat iemand een tatoeage neemt omdat iemand het gewoon mooi vindt. Met een tattoo kun je aan de wereld tonen wat jij mooi vindt. Ook kun je bijvoorbeeld geliefden of overledenen eren met een tattoo. Je draagt ze dan als het ware je hele leven op het lichaam en zal altijd aan ze denken als je naar de tatoeage kijkt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over tattoos en piercings? Lees dan zeker de blogs op onze site.

Contactgegevens

Via info @ deprikwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden