de prikwinkel

Geïnfecteerde of zieke tand laten trekken of toch behouden?

Geplaatst op

Het laten trekken van een tand lijkt vaak de makkelijkste optie, vooral wanneer je pijn hebt. Toch hoef je je tand niet altijd te laten trekken, soms is het ook niet de beste en makkelijkste optie. De meeste mensen zijn zich niet bewust van de voordelen van het redden van hun natuurlijke tanden. Uiteindelijk kies je er uiteraard zelf voor of je je tand wel of niet laat trekken. Voordat je die keuze maakt is het aan te raden verder te lezen, zodat je alle feiten kent en een goede keuze kunt maken. Wat zijn bijvoorbeeld precies de voordelen van het behouden van een geïnfecteerde of ‘zieke’ tand?

Je natuurlijke tanden zijn sterker

Natuurlijke tanden zijn sterker en functioneren beter dan kunsttanden. Daarnaast is het eigen natuurlijke gebit makkelijker te verzorgen dan kunstmatige varianten. Ondanks dat de huidige techniek en materialen beter zijn dan ooit om kunsttanden te maken, zullen deze nooit zo sterk zijn als je eigen tanden. 

Vermijd het verschuiven van tanden

Als er een tand wordt getrokken, ontstaat er een gat in uw glimlach, waardoor de omliggende tanden kunnen verschuiven. Deze verschuiving kan uiteindelijk kauw- en bijtproblemen veroorzaken, waardoor je slechter kan eten. 

Minder kosten

Hoewel je misschien denkt dat het trekken van een tand goedkoper is dan het repareren ervan, is de waarheid toch net even anders. Het trekken en vervangen van een tand kost meer tijd en geld dan het proberen te herstellen van je huidige tand. 

Voorkomen is beter dan genezen

Eigenlijk is het beter als je tand natuurlijk niet geïnfecteerd raakt of ‘ziek’ wordt. Zorg daarom goed voor je gebit. Poets en flos minimaal 2x per dag. Ga daarnaast minimaal 2x per jaar naar de tandarts. Ga bijvoorbeeld langs bij tandarts Amsterdam.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over tattoos en piercings? Lees dan zeker de blogs op onze site.

Contactgegevens

Via info @ deprikwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden