de prikwinkel

Het belang van een gezond gebit

Geplaatst op

Onze tanden spelen een grote rol in ons leven. Ze helpen ons bij het kauwen van voedsel, om duidelijk te praten en geven ons gezicht een vorm. Een glimlach heeft ook andere, mentale voordelen. Het geeft ons meer zelfvertrouwen en beïnvloedt onze sociale contacten, carrièremogelijkheden en relaties. Daarom is het belangrijk om jouw gebit de best mogelijke zorg te geven. In deze blog vertellen we de voordelen van een gezond gebit.

Tanden voor het leven

Door onze tanden twee keer per dag te poetsen, een suikerarm dieet te volgen en regelmatig onze tandarts te bezoeken verminderen we de risico’s op tandvleesaandoeningen. Tandbederf en aandoeningen in het tandvlees kunnen beide leiden tot verlies van tanden. Ben je nog op zoek naar een tandarts? Tandartspraktijk Amsterdam staat voor je klaar.

Lager risico op ziektes

Bij tandvleesaandoeningen, kunnen de bacteriën in de mond in de bloedbaan terecht komen. Het produceert dan een eiwit waardoor het bloed dikker wordt. Dit betekent dat de kans op bloedpropjes groter is en dat het hart niet de zuurstof krijgt die het nodig heeft. Dit resulteert in een verhoogd risico op een hartaanval. Evenzo kan de bloedtoevoer naar de hersenen worden geblokkeerd, wat kan leiden tot een mogelijke beroerte. 

Ons uiterlijk

Het is belangrijk dat je zelfverzekerd bent over je uiterlijk. Dit is vooral een mentale kwestie. Door onze tanden schoon en gezond te houden, kunnen we een slechte adem vermijden. Een slechte adem komt vaak voor en wordt vaak veroorzaakt door een ophoping van tandplak. Een andere veel voorkomende aandoening, is tandverkleuring. Tandverkleuring is natuurlijk en gaat gepaard met de ‘slijtage’ die gewoonlijk wordt geassocieerd met roken of het drinken van veel thee, koffie of rode wijn. In de meeste gevallen zouden we vlekken moeten kunnen voorkomen door regelmatig te reinigen. Hardnekkige vlekken moeten wellicht worden aangepakt door een tandarts.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over tattoos en piercings? Lees dan zeker de blogs op onze site.

Contactgegevens

Via info @ deprikwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden