de prikwinkel

Risico’s van een tatoeage laten zetten

Geplaatst op

Een tatoeage is een expressie van wie je bent. Het kan een waar kunstwerk op je lichaam zijn, maar het kan ook misgaan. In deze blog vertellen we je de risico’s van tattoos en wat je het beste kunt vermijden. 

Littekens

Als je een onervaren tatoeëerder hebt die met oud of slecht gereedschap werkt, kan het zo zijn dat je met een litteken komt te zitten. Vooral op plekken waar de huid heel dun is kan veel schade worden veroorzaakt door de naald. Als je tatoeëerder de diep en te hard gaat kan hij namelijk het weefsel beschadigen. Om littekens te voorkomen of te helpen raden wij de littekencrèmes van Staudt aan. Ga naar staudt.nl voor het complete aanbod. Aan de andere kant, kunnen tattoos ook helpen bij littekens. We hebben prachtige tattoos gezien bij vrouwen die littekens hebben overgehouden aan borstkanker. Met tattoos kun je namelijk de littekens verbergen.

Aandoeningen

Helaas is een tattoo niet voor iedereen weggelegd. Een tattoo laten zetten is namelijk ingrijpender dan sommige mensen zich realiseren. Het kan erg pijn doen en het lichaam moet gezond genoeg zijn. Inkt kan namelijk in het bloed komen en je lichaam moet dit kunnen bestrijden. Bij gezonde mensen is dit geen probleem, maar bepaalde aandoeningen kunnen voor problemen zorgen. We raden het bijvoorbeeld af bij mensen met diabetes, hemofilie, chronische huidziekten, hart- en vaatafwijkingen. Ook kan je lichaam allergisch zijn voor inkt.

Kankerverwerkende stoffen

Vroeger zaten er veel kankerverwekkende stoffen in de inkt die gebruikt werd. Tegenwoordig zijn hier allemaal regels voor. In de zwarte inkt zat namelijk vrijwel altijd roet, een stof om bijvoorbeeld autobanden stevig en zwart te maken. Tegenwoordig is het maar de vraag of jouw tatoeëerder wel goede inkt gebruikt. Het is namelijk extreem moeilijk te reguleren. Deze stof kan tevens kankerverwekkend zijn, net als de inkt zelf. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over tattoos en piercings? Lees dan zeker de blogs op onze site.

Contactgegevens

Via info @ deprikwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden