de prikwinkel

Veel voorkomende, eenvoudige cosmetische ingrepen

Geplaatst op

Als komkommerschijfjes op je ogen leggen niet langer voldoende is, kun je gebruikmaken van verschillende cosmetische behandelingen, deze zijn de laatste jaren uitgebreid met eenvoudige ingrepen die je jaren jonger maken. In deze blog nemen we er een aantal met je door. Kijk snel met ons mee en ontdek hoe ze je kunnen helpen weer te stralen zoals vroeger.

Ooglidcorrectie

Met een ooglidcorrectie is het mogelijk om hangende oogleden weer terug te brengen naar een vroegere toestand. Ook een onderste ooglid is met deze behandeling mogelijk. Dit laatste ooglid zorgt vaak voor een vermoeide look. De zorgverzekering vergoed doorgaans wel een correctie van het bovenste ooglid, maar niet die van het onderste ooglid. Omdat de eerste samenhangt met medische aspecten, zoals hoofdpijn, zere ogen en verminderd zicht. De tweede is vaak esthetisch gemotiveerd en dat maakt dat veel zorgverzekeraars het niet vergoeden. Je zult deze correctie dus in vele gevallen zelf moeten betalen.

Fillers

Voor fillers wordt een lichaamseigen stof gebruik, namelijk hyaluronzuur dat overigens na een aantal maanden weer door het lichaam afgebroken wordt. Het is dus noodzakelijk om na een maanden terug te komen voor een herhaalbehandeling. Meestal kan er dan minder hyaluronzuur gebruikt worden.

Botox

Bij Botox wordt er ook een natuurlijke stof gebruik die door bacteriën wordt aangemaakt: Clostridium botulinum. Deze stof is in feite een toxine die spieren remt. Vroeger werd er behoorlijk mee gespoten, maar tegenwoordig is de dosis verminderd, omdat dit natuurlijk ogende resultaten geeft. Hoe het werkt? De spier onder de huid wordt geremd, trekt minder samen en daardoor komt de huid boven de spier tot rust. Dit maakt dat rimpels en groeven verdwijnen of vervagen.

Gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is een prima manier om vroegtijdige veroudering te helpen voorkomen. Een gevarieerd voedselpatroon helpt hierbij. Daarnaast zijn beweging en een matig gebruik van stimulerende middelen zoals alcohol een aanrader.

Conclusie

Er bestaan een aantal behandelingen die snel uit te voeren zijn. Je staat na een korte behandeling al weer buiten en kunt weer de dingen doen die je die dag wilde doen. Wel is het zo dat de resultaten van sommige behandelingen, zoals Botox, pas na een aantal weken optimaal zijn. Je moet voor de zogenaamde injectables, om de zoveel maanden terugkomen om zo de resultaten optimaal te houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over tattoos en piercings? Lees dan zeker de blogs op onze site.

Contactgegevens

Via info @ deprikwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden