de prikwinkel

Vragen over de spataderbehandeling

Geplaatst op

Spataderen zijn komen  vaak voor, bij zowel mannen als vrouwen, maar er zijn veel misvattingen over de toestand en de behandelingsmogelijkheden. In dit blog gaan we dieper in op vragen omtrent de spataderbehandeling.

Zijn spataderen gevaarlijk?

Spataderen kunnen meer dan alleen maar lelijk zijn. Ze kunnen leiden tot pijn , zwelling , rusteloze benen syndroom en vermoeide , pijnlijke benen – symptomen die direct van invloed kunnen zijn op de dagelijkse activiteiten en de kwaliteit van het leven . Onbehandelde spataderen kunnen gevaarlijk zijn omdat het bloed dat zich in deze aderen verzamelt, kan stollen. Wanneer spataderen stollen , wordt de aandoening genoemd oppervlakkige flebitis en het is meestal zeer pijnlijk , maar niet noodzakelijkerwijs gevaarlijk . Echter, volgens een recente studie, kan de aandoening zich ontwikkelen tot een diepe aderstolsel bekend als diepe veneuze trombose.

Zijn er manieren om spataderen te voorkomen?

Hoewel spataderen een erfelijke aandoening is, kunnen sommige mensen in staat zijn om het begin van spataderen te voorkomen. Preventieve maatregelen omvatten:

  • het behoud van een gezond gewicht
  • regelmatig trainen om de kuitspier te versterken
  • het verheffen van de voeten zittend
  • dragende steunslang

Spataderen kunnen ook worden voorkomen door het vermijden van kleding die je taille, lies of benen vernauwt, door uit de buurt te blijven van schoenen met hoge hakken en door je benen niet te kruisen tijdens het zitten. Opgemerkt moet echter worden , dat terwijl deze maatregelen kunnen helpen voorkomen dat spataderen in sommige gevallen , kunnen ze alleen maar vertragen het begin van de aandoening bij personen die bijzonder gevoelig zijn .

Is een spataderen behandeling pijnlijk?

De geavanceerde spatader behandelingen beschikbaar via Beaumont kan worden gedaan met lokale verdoving in een kantooromgeving , meestal in minder dan een uur en met slechts een licht ongemak . Uitgevoerd onder ultrasound begeleiding , laser of radiofrequente saphenous ablatie behandelingen veroorzaken de abnormale saphenous ader te sluiten , waardoor het lichaam automatisch om te leiden het bloed naar andere gezonde aderen . In tegenstelling tot chirurgische ingrepen zoals het strippen van de ader is aderablatie een minimaal invasieve procedure die geen algemene verdoving of zelfs hechtingen met zich meebrengt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over tattoos en piercings? Lees dan zeker de blogs op onze site.

Contactgegevens

Via info @ deprikwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden