de prikwinkel

Waarom een medische tatoeage?

Geplaatst op

Waarom laten mensen een medische tatoeage zetten?  En is het ook zo dat je een tatoeage kan laten verwijderen en de kosten daarvoor van de zorgverzekering terug kan krijgen? Dit  zijn de vragen die we vandaag in deze blog gaan beantwoorden. Lees daarom snel verder om de antwoorden te ontdekken.

Wat is een medische tatoeage ?

Een medische tatoeage wordt gezet door de huidtherapeut, deze dient een totaal ander doel dan de reguliere tatoeages die toch wel puur bedoeld zijn om het lichaam te verfraaien. Deze hebben geen medische toepassing. Een medische tatoeage heeft dit natuurlijk wel, maar niet vanwege de naam alleen maar ook vanwege de functie, deze wordt bijvoorbeeld gebruikt om na een borstamputatie een tepel te reconstrueren op een gereconstrueerde borst. Met een medische tatoeage is het mogelijk om tal van lichamelijke kenmerken na te bootsen. Ook Is het mogelijk om wenkbrauwen aan te brengen of bijvoorbeeld littekens te camoufleren  wanneer er sprake is van extreme haaruitval of ontsierende  littekens.

Kan ik een medische tatoeage vergoed krijgen? 

Het is in sommige gevallen mogelijk een medische tatoeage vergoed te krijgen van de zorgverzekering. Het hangt wel van de zorgverzekeraar af of deze de tatoeage vergoedt. Het beste wat je kan doen is om even contact op te nemen met de zorgverzekeraar zodat je hierdoor de juiste kwaliteit informatie hebt.

Valt het verwijderen van een tatoeage onder de zorgverzekering?

Wanneer we spreken over een tatoeage die verwijderd moet worden, dan gaat het meestal om tatoeages die gezet zijn in een vroegere periode van iemands leven. Het gaat vaak om de naam van een geliefde van vroeger. Het kan natuurlijk ook zijn dat de tatoeage gezet is door een tatoeëerder die er niets van kon of dat het een lichtelijk bezopen ontwerp is wat je ooit zelf aangeleverd hebt en waar je nu helemaal niets meer mee hebt. In dat geval kun je dus je tattoo weg laten laseren. Aangezien het hier om een esthetisch probleem gaat wordt het door de zorgverzekering doorgaans niet vergoed.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over tattoos en piercings? Lees dan zeker de blogs op onze site.

Contactgegevens

Via info @ deprikwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden