de prikwinkel

Waarom is seks eigenlijk gezond?

Geplaatst op

Het voelt goed en het is gezond voor je. Wanneer is dat ooit het geval? Hier zijn 9 manieren waarop seks goed is voor je gezondheid. 

Seks is op meer dan één manier goed voor het hart. Onderzoek heeft aangetoond dat seks een groot aantal emotionele en gezonde voordelen biedt, waaronder er jonger uitzien en je jonger voelen, stress verminderen, immuniteit stimuleren, beter slapen en een betere cardiovasculaire gezondheid. 

En een artikel gepubliceerd in de Journal of Sexual Medicine zegt dat frequente seks ook het risico op bepaalde kankers kan verminderen, de bloeddruk kan verlagen en kan leiden tot een langer leven. 

Langer leven

Mannen die minstens twee keer per week gemeenschap hadden, leefden langer dan mannen die minder dan een keer per maand seks hadden, zo bleek uit een Britse studie. Een studie in de VS had vergelijkbare bevindingen, en onderzoekers in North Carolina ontdekten dat vrouwen die aangaven van seks te genieten, langer leefden dan degenen die er niet van genoten.

Een lagere bloeddruk

Vaker seks is gekoppeld aan een lagere diastolische bloeddruk in een studie gepubliceerd in het tijdschrift Biological Psychology. Uit een experiment bleek ook dat mensen die seksueel actief zijn minder dramatische bloeddrukpieken ervaren bij stress.

Pijn verlichten / slanker

Onderzoek heeft aangetoond dat seks kan helpen bij het verlichten van lage rugpijn en migraine. Uit een Duits onderzoek is gebleken dat mannen en vrouwen die vaker seks hebben, slanker zijn. Elke seksuele ontmoeting verbrandt blijkbaar 50-60 calorieën – dus drie keer seks per week gedurende een maand zou betekenen dat je ongeveer 700 calorieën zou verbranden, ongeveer evenveel als uurtje joggen.

Mannen die behandeld werden voor erectieproblemen hadden een grotere toename van testosteron wanneer ze, samen met de behandelingen, vaak seks hadden.

Of het nu het resultaat is van de fysieke daad van het vrijen of de bijbehorende emotionele bevrediging en het gevoel van verbondenheid, lichamelijk contact kan een aantal grote bijkomende voordelen bieden. Bij sexyclubwear.nl vind je allerlei dingen waar je een extra leuke avond mee kunt hebben samen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over tattoos en piercings? Lees dan zeker de blogs op onze site.

Contactgegevens

Via info @ deprikwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden