de prikwinkel

Waarom plastische chirurgie?

Geplaatst op

Vrouwen tussen de 25 en 35 jaar denken het meest na over een plastische ingreep, hierbij willen ze meestal een lichaamsdeel veranderen waar ze niet blij mee zijn. De vraag naar plastische chirurgie is sterk gestegen. De beslissing iets te laten veranderen aan je lichaam maak je niet zomaar aangezien de ingreep permanent is. Vaak gaan er jaren aan getwijfel aan vooraf, maar wat zorgt er dan voor dat mensen wat willen veranderen.

Van onzeker naar gelukkiger

Voornamelijk vrouwen maar ook mannen en tieners voelen zich vaak erg ontevreden over zichzelf. Zo komt het voor dat zij zichzelf te dik vinden, of bijvoorbeeld vinden dat ze een rare neus hebben. Uit onderzoek is gebleken dat gemiddeld 2% van de vrouwen zichzelf als mooi beschouwt. De overige 98% is dus onzeker. Binnen deze groep overweegt 25% een ingreep.

Veel van de personen die een ingreep zijn ondergaan, voelen zich hierna een stuk gelukkiger. Dit komt omdat ze zichzelf door de ingreep niet meer onzeker voelen. Hierdoor staan ze beter in het leven en maken ze zich minder druk. Onzekerheid kan een grote drempel zijn voor iemand.

De reden van onzekerheid

Mensen worden steeds onzekerder door het ideaal beeld wat wordt gecreëerd door de industrie en social media. Dit beeld is gemanipuleerd waardoor mensen onzeker worden. Eigenlijk zou iedereen juist tevreden met zichzelf moeten zijn. Tieners zijn het meest vatbaar en vergelijken zichzelf met deze onrealistische beelden. De industrie wil juist de onzekere mensen binnen halen en hier geld aan verdienen.

Populaire ingrepen

We leven nou eenmaal in een maatschappij met social media die grote invloed uitoefent op personen. Hierdoor kan plastische chirurgie voor sommigen een grote uitkomst zijn. Populaire ingrepen zijn:

  • Liposuctie
  • Borstvergrotingen
  • Oogcorrectie
  • Neuscorrectie

Een ingreep doe je niet zomaar, hier moet je lang en goed over nadenken. Er is namelijk geen weg terug en het resultaat is permanent. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over tattoos en piercings? Lees dan zeker de blogs op onze site.

Contactgegevens

Via info @ deprikwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden