de prikwinkel

Wat heb ik aan een ooglidcorrectie?

Geplaatst op

Wanneer je ouder wordt, kunnen je oogleden gaan hangen. Dat is een bijzonder vervelende gewaarwording. Niet alleen omdat de esthetische kant van het verhaal minder wordt, maar ook bij praktische, alledaagse zaken wordt het een lastig verhaal. Bijvoorbeeld het lezen kan een stuk minder makkelijk gaan. Hoe je dat kunt verhelpen? Een ooglidcorrectie is een goede optie. We vertellen je er mee over.

Hoe werkt een ooglidcorrectie?

Om in aanmerking te komen voor ooglidcorrectie die helemaal vergoed wordt zullen de volgende dingen moeten gebeuren:

  • Een arts checkt de ernst van de zaak (een ooglid moet halverwege de pupil hangen om vergoed te worden)
  • Tijdens het intake gesprek ga je met de expert praten, om vast te stellen of je ook een onderste ooglidcorrectie laat doen. Vaak willen mensen beide oogleden laten doen. De onderste wordt eigenlijk nooit vergoed, omdat er vaak geen medische gronden voor zijn. Wanneer dit wel zo is, dan wordt het sneller vergoed.

Waarom is een ooglidcorrectie belangrijk?

We leven steeds meer in een geësthetiseerde samenleving. Dit is iets wat we van Amerika overgenomen hebben. Omstreeks de jaren tachtig begon deze ontwikkeling waarbij cosmetische behandelingen steeds vaker voor het opknappen van het gelaat en andere lichaamsdelen gebruikt werden. Je zou zeggen dat het fijn is dat deze behandelingen er zijn. Dat is ook zeker zo, maar ze komen wel voor een prijs die niet alleen financieel is. Steeds vaker worden mensen onzeker van hun uiterlijk en ook bewust onzeker gemaakt. Natuurlijke processen als veroudering worden als een afwijking gezien, terwijl ze in feite de norm zijn. Het is vanzelfsprekend geen reden om te zeggen dat alles wat natuurlijk is, ook per definitie goed is. Maar het is wel goed om kritisch te zijn en goed te weten waarom je een behandeling laat doen. Stel jezelf de vraag: doe ik het voor mezelf of doe ik het voor de buren? Een ooglidcorrectie kan ongemakken wegnemen, de blik op de wereld letterlijk frisser maken en je uitstraling krachtiger worden. Je gevoel zal verbeteren. Dat is eigenlijk het belangrijkste voordeel van een ooglidcorrectie.

Gerelateerde berichten

Cryolypolyse – wat is het en wat zijn de voordelen?

Er zijn diverse mogelijkheden om af te slanken. Uiteraard is het grootste deel van de resultaten te bereiken met een combinatie van een gezonde...

Lees meer

Over ons

Wil je meer weten over tattoos en piercings? Lees dan zeker de blogs op onze site.

Contactgegevens

Via info @ deprikwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden