de prikwinkel

Wat zijn fillers en wat doen ze?

Geplaatst op

In 1996 werd Restylane geintroduceerd aan de wereld. Dit was de eerste filler van hyaluron zuur, een lichaamseigenstof met enkele gunstige effecten op de huid. In de jaren daarna won het product aan populariteit en tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit het arsenaal van de cosmetisch arts. In de blog nemen we met jou de voordelen van fillers met je door. Lees snel verder wat jij er aan kunt hebben.

Waar zijn filler goed voor?

Door de jaren heen maak je van alles mee en ervaar je stress. Naar verloop van tijd kun je dat in je gezicht terugzien, bijvoorbeeld door een doffe uitstraling. Met fillers is het mogelijk om weer die glanzende, jeugdige look te krijgen. Een filler met hyaluron zuur zorgt ervoor dat je op bepaalde plekken in je huid weer volume terugkrijgt. Als mensen ouder worden verliezen ze vaak volume het gezicht, bijvoorbeeld onder de ogen. Dat kun je met fillers mooi opvullen.

Zijn fillers veilig?

Fillers zijn nu veilig. Vroeger werken cosmetisch artsen met permanente fillers, deze waren veelal gemaakt van siliconen en veroorzaakten veel complicaties. Tegenwoordig maken artsen gebruik van zogenaamde semi-permanente fillers. Deze zijn een stuk veiliger, maar ook hier is voorzichtigheid geborgen, want er zijn stoffen op de markt die niet goed getest zijn, waardoor ook deze ook voor complicaties kunnen zorgen. Maar hoe weet je dan of de behandeling veilig is? Daar hebben we een aantal handig tips voor:

  • Kies voor een kliniek die hoog aangeschreven is. Dat check je eenvoudig op Google bij de recensies.
  • Stel vragen: heeft de arts de juiste papieren? Doet hij of zij de ingreep zelf of delegeert hij deze naar zijn assistenten?
  • Ga langs bij de kliniek om te kijken. Hoe is de staat van het gebouw aan buiten- en binnenkant?
  • Wat is de prijs voor de behandeling? Fillers voor 100 euro, dat kan echt niet! Je moet zeker rond de 500 euro rekenen voor fillers. Wil vooral niet voor een dubbeltje op de eerste rij zitten!

Vanaf wanneer mag je fillers nemen?

In Nederland mag je vanaf je 18e een cosmetische ingreep zonder medische noodzaak ondergaan. Sommige klinieken houden zich hier niet aan. Dergelijk artsen volgen niet de Nederlandse wet en kun je dus maar het beste mijden, want met hoeveel andere regels nemen ze het dan ook niet zo nauw? Kies altijd voor een gedegen kliniek.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over tattoos en piercings? Lees dan zeker de blogs op onze site.

Contactgegevens

Via info @ deprikwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden