de prikwinkel

Wat zijn lekkere taartjes om jezelf te troosten?

Geplaatst op

Veel mensen houden ervan om af en toe even te chillen met een lekker taartje. Dit komt misschien door associaties uit het verleden, de kindertijd, waarbij ze getrakteerd werden op iets zoets, bijvoorbeeld naar iets leuks of juist iets naars. Alles wat met emotie te maken heeft gaat goed gepaard met een lekkere versnapering. Je moet er je natuurlijk wel een beetje mee uitkijken, omdat je op deze manier emo-eetgedrag kunt aanleren, maar aan de andere kant hoeven we ook niet te angstig te doen. Een taartje op z’n tijd moet kunnen. We nemen in deze blog een aantal taartjes met je door die jou een relaxed gevoel geven.

Appeltaart

Niet eens zo slecht en al heel lang een gerespecteerd recept voor taart. Neem appels en wellicht een paar rozijnen erbij, maak deeg plus slagroom en je hebt een heerlijke taart om bij weg te dromen. Een lauwe appeltaart is voor veel mensen het summum van taart, daarom staat appeltaart ook bovenaan als het gaat om de taarten waarmee jij jezelf eens lekker kan troosten.

Chocoladetaart

De Franse koningen waren vroeger al bijzonder fan van zoetigheden. Chocoladetaart maakte daar zeker deel van uit. Dit type taart volgt de appeltaart op de voet als het gaat om populariteit. Het bekende effect van chocolade is dat je er gelukkiger van wordt. Daarom zijn er veel mensen die zich eens goed laten troosten door een chocolade smaakexplosie, bijvoorkeur in taartvorm.

Diverse soorten Limburgse vlaai

In Nederland wordt de heerlijkste taart in het zuiden bereid. We hebben het natuurlijk over de Limburgse vlaai. Tot wel in Friesland worden deze delicatessen met veel smaak gegeten. Daarmee is de vlaai al lang niet meer een provinciale lekkernij om van te genieten. Er zijn talloze soorten vlaai waaruit je kunt kiezen, zoals rijstevlaai, kersenvlaai, abrikozenvlaai en aardbeienvlaai. 

Comfort food na een tattoe

Na het zetten van een tattoo zijn mensen bijzonder gevoelig voor zoetigheden, dit om even het prikkerige gevoel te vergeten. Andere mensen geven er helemaal niet om ze te laten zetten, dit heeft te maken met de gevoeligheid van bijvoorbeeld de armen. Hoe gevoelig je ook bent doet niet ter zake, een taart kan altijd. Heb je niet zo’n zin om de deur uit te gaan, dan is het ook mogelijk om bij www.taartenwinkel.nl een taart te bestellen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over tattoos en piercings? Lees dan zeker de blogs op onze site.

Contactgegevens

Via info @ deprikwinkel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden